Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svenska resebolag värmevarnar turister i sms

Väder • Publicerad 14 juli 2023
En kvinna i Spaniens huvudstad Madrid fläktar sig med en solfjäder.
En kvinna i Spaniens huvudstad Madrid fläktar sig med en solfjäder.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Värmeböljan Kerberos plågar södra Europa och temperaturer på över 40 grader väntas. Röda varningar för extremt höga temperaturer har utfärdats i bland annat Italien.

Flera svenska resebolag uppmanar nu resenärerna som befinner sig i extremvarma delar av Europa att vara försiktiga och har skickat ut sms till sina kunder med råd för att klara hettan, rapporterar Aftonbladet.

Annons

– Vi uppmanar våra gäster att vara försiktiga i den här värmen. Vi har skickat sms med tips om att dricka mycket vatten, sova siesta och inte ligga och trycka i solen, säger Claes Pellvik, kommunikationschef vid Ving, till tidningen.

Även resebolaget Tui har skickat ut sms till sina resenärer där de bland annat påminner om att inte elda och att tänka på var man fimpar cigaretten i det torra klimatet. Resebolagens sms har bland annat gått till resenärer i Spanien, Grekland och Italien.

Enligt Expressen har varken Ving, Tui eller Apollo märkt av färre bokningar under värmeböljan. Extremhettan är heller ingen giltig anledning för av- eller ombokning enligt resebolagen, då det inte finns någon avrådan från resor.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons