Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sverige stödjer Ukraina med 50 miljoner

Ukraina • Publicerad 2 februari 2022
Utrikesminister Ann Linde. Arkivbild.
Utrikesminister Ann Linde. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

På onsdagen lanserades fonden Partnership Fund for Resilient Ukraine i syfte att stärka Ukrainas motståndskraft mot ryska aggressioner i landets östra och södra delar.

Bakom fonden, som SR:s Radio Sweden först rapporterade om, står Sverige tillsammans med Storbritannien, Kanada, Schweiz och USA.

Annons

Sverige kommer att stödja fonden med 50 miljoner kronor under de kommande tre åren, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

"Sverige fortsätter att visa vår orubbliga solidaritet och omfattande stöd för Ukraina i ett oroligt läge", säger utrikesminister Ann Linde (S) i pressmeddelandet.

I ett inlägg på Twitter uttrycker Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba sin tacksamhet för det svenska bidraget och kallar pengarna ett "värdefullt tillskott bidrag för Ukrainas stabilitet".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons