Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Terrormedhjälpare vill få straff upphävda

I dag inleds rättegången om ett överklagande i samband med attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris 2015.
Frankrike • Publicerad 12 september 2022
Tolv personer dödades i attacken 2015. Arkivbild.
Tolv personer dödades i attacken 2015. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

Det rör sig om två män som har dömts för att ha hjälpt till med förberedelser inför terroristattacken 2015, som vill få sina straff upphävda.

Tolv personer dödades på Charlie Hebdos redaktion i Paris av bröderna Said och Cherif Kouachi, som sade att de agerade för al-Qaidas räkning för att hämnas tidningens beslut att publicera karikatyrer av profeten Muhammed.

Annons

Den första rättegången i samband med attacken hölls 2020, då 14 personer åtalades för att ha hjälpt de båda bröderna med förberedelser.

Endast två, de som fått de strängaste straffen, har överklagat. Det rör sig om Ali Riza Polat, som dömdes till 30 års fängelse för att ha hjälp bröderna att säkra vapen, och Amar Ramdani, som fick 20 års fängelse för att ha levererat vapen och finansierat attacken.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons