Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Teslas leveranser minskar

Ekonomi • Publicerad 3 juli 2022
254|695 bilar levererades under det andra kvartalet – en nedgång med 18 procent jämfört med kvartalet innan. Arkivbild.
254|695 bilar levererades under det andra kvartalet – en nedgång med 18 procent jämfört med kvartalet innan. Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Teslas leveranser av elfordon minskade under det andra kvartalet jämfört med det första. Det främst på grund av att deras fabrik i Kina under flera veckor tvingats stänga ned, meddelade företaget under lördagen.

Elbilsjätten levererade 254 695 bilar från april till juni. Mot samma period året innan är det en uppgång med 27 procent – men jämfört med det första kvartalet 2022 är det en nedgång med 18 procent, första gången leveranserna backar så mycket på två år.

Annons

Tappet var större än väntat. Analytiker hade förväntat sig 264 000 leveranser, enligt en sammanställning från finansdataföretaget Factset.

Även andra aktörer i bilindustrin tappar. General Motors och Toyota minskade sin försäljning under det andra kvartalet med 15 respektive 23 procent, jämfört med samma period föregående år.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons