Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tio maskerade personer slog sönder bilar på E4

Brott • Publicerad 12 maj 2022
Det är oklart om det var en isolerad händelse eller om de tio personerna var maskerade av någon annan anledning än att slå sönder bilar. Arkivbild.
Det är oklart om det var en isolerad händelse eller om de tio personerna var maskerade av någon annan anledning än att slå sönder bilar. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Vid 23-tiden på onsdagen larmades polis till E4 i Norrköpings kommun. Ett flertal bilar ska ha jagat varandra innan de stannade mitt på motorvägen.

– Det blev en lite rörig situation där. Ur bilarna kliver ett tiotal maskerade personer som är aggressiva och börjar slå sönder bilar, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson på polisen till TT.

Annons

De maskerade personerna ska också ha gått till attack mot bilar som behövt stanna bakom dem.

– De ska ha försökt ta sig därifrån och backat in i varandra och liknande. Det var en väldigt aggressiv situation.

Ingen person är gripen och polisen har inte koll på exakt vad som hänt, vilka de maskerade personerna är eller vad de var ute efter. Polisen utreder grovt olaga hot och säger att rubriceringen kan ändras. När patrullerna kom fram till platsen hade alla lämnat.

– Det var glassplitter och andra bilrester kvar på marken.

Ingen person ska ha skadats fysiskt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons