Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tio skott mot villa efter nekad ersättning

Brott • Publicerad 13 maj 2022
En villa i Tygelsjö söder om Malmö besköts med tio skott. Sonen i familjen var hemma, men klarade sig utan skador. Arkivbild.
En villa i Tygelsjö söder om Malmö besköts med tio skott. Sonen i familjen var hemma, men klarade sig utan skador. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En villa i Tygelsjö söder om Malmö besköts med tio skott och en bil sattes i brand. Nu åtalas två män, som enligt åklagaren försökte påverka utgången i ett försäkringsärende.

En av personerna i bostaden som besköts en natt i januari arbetar på ett försäkringsbolag och hade i tjänsten varit i kontakt med en av de två åtalade, som nekats försäkringsersättning för en bil som brunnit. Dagen efter skottdådet fick han ett sms där det stod: ”Vänligen ändra ditt beslut”.

Annons

Åklagare Lotten Paulsson åtalar de båda männen för grovt vapenbrott, skadegörelse och mordförsök mot sonen i familjen, som befann sig i villans övervåning under beskjutningen. Han klarade sig utan skador.

– Han har berättat att han i omgångar hörde höga smällar och därför var på väg ner när det hände, säger åklagaren till Sydsvenskan.

Om männen inte döms för mordförsök yrkar hon i andra hand på att de döms för grovt försök till utpressning eller grovt olaga hot.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons