Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Torkan i USA gav makabert fynd

Vattnet sjunker i USA:s största vattenreservoar på gränsen mellan Nevada och Arizona. Nu har polisen hittat ett lik i en tunna på botten av reservoaren.
USA • Publicerad 3 maj 2022
Vattnet sjunker i Lake Mead, så mycket att botten syns på sina ställen. Och där upptäcktes ett lik. Arkivbild.
Vattnet sjunker i Lake Mead, så mycket att botten syns på sina ställen. Och där upptäcktes ett lik. Arkivbild.Foto: John Locher/AP/TT

Resterna av en manskropp låg i en tunna som några privatpersoner hittade i söndags.

Den döde har ännu inte identifierats, men det rör sig om en man som skjutits.

Annons

– Det här rör sig definitivt om ett mordfall, säger polisutredaren Ray Spencer enligt Las Vegas Review-Journal.

Polisen tror att tunnan dumpades från en båt och att den eller de som gjorde det antagligen inte trodde att den skulle kunna hittas i det då djupa vattnet.

– Vattnet har sjunkit så mycket att tunnan syntes. Den har inte rört sig, och det är inte så att den sköljdes upp eller så, säger Spencer.

Och likdelarna har legat i vattnet länge, förmodligen i över 40 år.

– Vi har fått utöka tidsramarna till slutet av 1970-talet eller tidigt 80-tal, säger Spencer och pekar på offrets kläder och skor. De senare är av ett märke och modell som bara såldes i mitten och slutet av 70-talet.

Vattenbristen hotar flera miljoner invånare i fyra delstater, och det låga vattenståndet i Lake Mead har bland annat lett till att Los Angeles infört vissa restriktioner för vattenkonsumtion.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons