Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trafiklärare åtalas för mutbrott

Brott • Publicerad 2 maj 2022
En trafiklärare åtalas för mutbrott sedan han utfärdat intyg för personer som aldrig deltagit i utbildningen. Arkivbild.
En trafiklärare åtalas för mutbrott sedan han utfärdat intyg för personer som aldrig deltagit i utbildningen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En trafiklärare inom yrkestrafik i Norrbotten åtalas för mutbrott sedan han tagit emot pengar för att utfärda falska bevis för genomförd trafikutbildning, rapporterar SVT Norrbotten.

Mannen ska ha fått sammanlagt 146 500 kronor för att vid tio tillfällen ha lämnat intyg till Transportstyrelsen om genomförd utbildning för personer som aldrig varit på plats.

Annons

Utredningen mot mannen inleddes sedan en annan trafiklärare kommit i kontakt med en elev som godkänts av mannen men som saknade praktiska kunskaper. När Transportstyrelsen kontaktade andra tidigare elever uppgav flera av dem att de aldrig deltagit i någon utbildning på plats.

Mannen erkänner att han gjort fel, men nekar till mutbrott. Han uppger i polisförhör att han försökt tjäna extra pengar sedan han hamnat i ekonomiskt trångmål.

Utöver läraren åtalas sex personer från södra Sverige för givande av muta.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons