Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Transport varslar om taxi-strejk

Fackförbundet Transport varslar om strejk och blockad sedan förhandlingarna med Biltrafikens Arbetsgivareförbund strandat.
Arbetsgivarsidan kommenterar varslet med att det riskerar att slå mot återhämtningen efter pandemin.
Arbetsmarknad • Publicerad 15 augusti 2023
Transport varslar om strejk bland taxiförare. Arkivbild.
Transport varslar om strejk bland taxiförare. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt ett pressmeddelande från Svenska Transportarbetareförbundet (Transport) har parterna inte mötts i frågorna om högre löner, fördelningen av löneutrymme utifrån erfarenhet samt hur garantilönen ska räknas upp.

Om parterna inte kommit överens före den 25 augusti bryter konflikten ut i två steg. En blockad bryter ut på morgonen den 25 augusti. Strejk bryter ut den 4 september.

Annons

Strejkvarslet berör totalt sex taxibolag i orterna Varberg, Helsingborg, Malmö, Lund, Ystad, Kristianstad, Västervik, Örebro, Göteborg, Grästorp, Vara, Nossebro, Tjörn och Trollhättan.

Biltrafikens Arbetsgivarförbund skriver i ett pressmeddelande att varslet är "olyckligt" och att det riskerar att påverka återhämtningsfasen efter pandemin.

"Taxinäringen drabbades hårt av pandemin och det här varslet riskerar att försvåra branschens återhämtning. I förlängningen kan varslet leda till färre jobb och högre priser för taxitjänster", säger Annika Nordin, förhandlingschef på Biltrafikens Arbetsgivarförbund.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons