Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre åtalas efter kidnappning och pistolhot

Brott • Publicerad 1 juni 2020
Tre män åtalas misstänkta för bland annat människorov i Jönköping tidigare i år. Arkivbild.
Tre män åtalas misstänkta för bland annat människorov i Jönköping tidigare i år. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Tre män i 20-årsåldern åtalas efter att de knivskurit en man i benet för att sedan, under pistolhot, tvingat med honom i en bil, rapporterar SVT Nyheter Jönköping. Händelsen inträffade i Jönköping i mars i år och männen åtalas bland annat för människorov och grovt vapenbrott. Enligt åtalet ville de tre männen kräva tillbaka en påhittad skuld på 200 000 kronor från den drabbade mannen.

Under pistolhot tvingades mannen in i en bil, i samband med detta hotades även en annan man med pistol och skott ska ha avlossats.

Annons

Under färden i bilen ska en skarpladdad pistol ha tryckts in i mannens mun samtidigt som han tvingades säga förnedrande saker medan de misstänkta gärningsmännen filmade honom. Efter 20 minuter släpptes mannen av vid en vägkant där han hittades av polisen.

De tre misstänkta männen åtalas även för grovt olaga hot, grovt olaga tvång och övergrep i rättssak.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons