GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tre åtalas för människoexploatering

Brott • Publicerad 24 april 2020
Tre personer misstänks för människoexploatering sedan de anklagas för att ha låtit en kvinna arbeta utan lön. Arkivbild.
Tre personer misstänks för människoexploatering sedan de anklagas för att ha låtit en kvinna arbeta utan lön. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tre personer som driver restaurangrörelse åtalas vid Värmlands tingsrätt för människoexploatering. Ytterligare en person åtalas för medhjälp. till människoexploatering. De fyra männen anklagas för att ha låtit en kvinna arbeta på en restaurang i Värmland under slavliknande förhållanden, rapporterar P4 Värmland.

De åtalade ska ha hjälpt en fästmö till en av männen in i landet, och låtit henne arbeta på en restaurang utan lön i Värmland.

Till P4 Värmland säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet att motparten påstår att kvinnan fått lön, men inte på vanligt sätt. Skulder kan ha blivit avskrivna eller pengar kan ha överförts till anhöriga.

– Men vi har inte sett några exempel på det, säger Ahlstrand till P4 Värmland.

Två av männen åtalas också för brott mot utlänningslagen.

Brottsrubriceringen människoexploatering infördes förra sommaren.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.