Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre skadade när bil körde in i parkerade fordon

Minst tre fotgängare har förts till sjukhus sedan en bil i hög fart krockat med minst åtta parkerade bilar på Västra Boulevarden i Kristianstad.
Olyckor • Publicerad 10 maj 2022
Tre personer har förts till sjukhus efter en olycka i Kristianstad. Arkivbild.
Tre personer har förts till sjukhus efter en olycka i Kristianstad. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Vad jag känner till är tre personer skadade och förda till sjukhus. Uppgifterna varierar vilka som har förts med ambulans eller tagit sig dit på annat vis, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till TT.

Skadeläget för de drabbade är okänt, men enligt en första bedömning rör det sig inte om livshotande skador, men någon ska ha fått allvarliga frakturer.

Annons

Polisen misstänker att det rör sig om en kappkörning, där två bilar i hög hastighet kört jämsides innan olyckan inträffade. Den ena bilen ska då ha krockat in i uppemot åtta parkerade bilar som då träffade fotgängarna.

Vad som har hänt sedan – och huruvida det rör sig om en smitningsolycka eller inte – är oklart enligt Rickard Lundqvist.

– Det har förekommit olika uppgifter om en eller båda bilarna har avvikit eller smitit från platsen. Andra uppgifter säger att de är kvar. Det finns oklarheter vi måste reda ut, säger han.

Händelsen, som inträffade vid 20-tiden på måndagen, utreds som grov vårdslöshet i trafik. Fler brottsrubriceringar kan enligt polisen tillkomma, bland annat vållande till kroppsskada.

Vid 01-tiden natten till tisdagen var ingen ännu gripen för dådet.

– Vi jobbar vidare med den få fram vilka som har kört bilarna, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl i polisregion Syd.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons