Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trump till motangrepp på Biden

Den tidigare amerikanske presidenten Donald Trump kallade efterträdaren Joe Biden för USA:s fiende, under ett kampanjmöte i Wilkes-Barre i Pennsylvania.
USA • Publicerad 4 september 2022
USA:s tidigare president Donald Trump kampanjtalade i Wilkes-Barre.
USA:s tidigare president Donald Trump kampanjtalade i Wilkes-Barre.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Det var Trumps första stora framträdande sedan FBI genomsökte hans fastighet Mar-a-Lago i Florida i början av augusti.

– Det finns inte något mer målande exempel på de mycket verkliga hoten mot amerikansk frihet än för bara några veckor sedan, när vi bevittnade ett av de mest chockerande maktmissbruken av någon regering i amerikansk historia, säger Trump som påstår att husrannsakan mot honom var politisk motiverad.

Annons

Justitiedepartementet och FBI agerar oberoende av Vita huset, men Trump påstår att Biden-regeringen legat bakom husrannsakan mot Mar-a-Lago.

Tidigare i veckan höll Biden ett linjetal i Philadelphia. Då varnade han för att Trump och Trump-trogna republikaner är ett hot mot den amerikanska demokratin. Trump kallar Bidens tal för det elakaste och mest hatiska och splittrande tal som någonsin hållits av en amerikansk president.

– Det är vi som försöker rädda vår demokrati. Faran för demokratin kommer från den radikala vänstern, inte från högern, sade Trump inför jublande supportrar på plats.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons