unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ökad riskbedömning för coronaspridning: ”Mycket hög”

Risken för spridning av coronavirus i Sverige höjs till nivån mycket hög, uppger Folkhälsomyndigheten.

Folkhälsomyndigheten uppmanar människor, både privat och på jobbet, att vara extra uppmärksamma på uppvisade symtom. Har man symtom ska man vara hemma och i synnerhet manas till försiktighet inom vården och äldrevården.

De flesta drabbade i Sverige är mellan 40 och 60 år gamla. Men det kan också bero på att denna åldersgrupp har varit i norra Italien i större utsträckning, poängterar Anders Wallensten, Folkhälsomyndighetens biträdande statsepidemiolog.

Smittskydd Stockholm kommer att ändra sin strategi efter att Sverige ser ut att ha fått sina två första konstaterade fall av inhemsk spridning av coronaviruset.

– Vår smittspårning kommer att inrikta sig på de som är svårast sjuka och fånga upp fall tidigt för att försöka undvika att man i vården utsätter andra för smitta, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm.

I Stockholm har två personer insjuknat i coronavirussjukdomen covid-19 utan kända kopplingar till smitta utomlands.