Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ökad riskbedömning för coronaspridning: ”Mycket hög”

Risken för spridning av coronavirus i Sverige höjs till nivån mycket hög, uppger Folkhälsomyndigheten.
Publicerad 10 mars 2020 • Uppdaterad 11 mars 2020

Folkhälsomyndigheten uppmanar människor, både privat och på jobbet, att vara extra uppmärksamma på uppvisade symtom. Har man symtom ska man vara hemma och i synnerhet manas till försiktighet inom vården och äldrevården.

De flesta drabbade i Sverige är mellan 40 och 60 år gamla. Men det kan också bero på att denna åldersgrupp har varit i norra Italien i större utsträckning, poängterar Anders Wallensten, Folkhälsomyndighetens biträdande statsepidemiolog.

Annons

Smittskydd Stockholm kommer att ändra sin strategi efter att Sverige ser ut att ha fått sina två första konstaterade fall av inhemsk spridning av coronaviruset.

– Vår smittspårning kommer att inrikta sig på de som är svårast sjuka och fånga upp fall tidigt för att försöka undvika att man i vården utsätter andra för smitta, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm.

I Stockholm har två personer insjuknat i coronavirussjukdomen covid-19 utan kända kopplingar till smitta utomlands.

Här saknas innehåll

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons