Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tunisiens president fortsätter avskeda

Tunisien • Publicerad 28 juli 2021
Tunisiens president Kaïs Saiedm, här tillsammans med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i början av juni.
Tunisiens president Kaïs Saiedm, här tillsammans med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i början av juni.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Tunisiens president Kaïs Saied har sparkat ytterligare högt uppsatta personer de senaste dagarna. I söndags avsatte han landets premiärminister och pausade parlamentets arbete, i vad som hans kritiker anser är en kupp.

I måndags avskedade Kaïs Saied landets försvarsminister och justitieminister, och sedan dess har han hunnit göra sig av med fler högt uppsatta personer, bland annat militärens chefsåklagare. Han har även tagit bort parlamentsledamöternas immunitet.

Kaïs Saied själv anser att hans handlande är helt lagligt och enligt konstitutionen. Landets största parti Ennahda anser däremot att presidentens agerande är en "statskupp", och bland annat EU och USA har uttryckt oro över utvecklingen i landet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons