Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två anhållna efter insats vid kraftverk

Brott • Publicerad 5 juli 2023
Många olika kompetenser inom polisen kallades till Marvikens kraftverk i går kväll. Arkivbild.
Många olika kompetenser inom polisen kallades till Marvikens kraftverk i går kväll. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT
Marvikenverket. Kärnkraftverket Marviken på Vikbolandet öster om Norrköping var i stora delar färdigställt 1968, men stängdes definitivt 1970 utan att ha laddats med bränsle eller levererat någon elkraft.
Marvikenverket. Kärnkraftverket Marviken på Vikbolandet öster om Norrköping var i stora delar färdigställt 1968, men stängdes definitivt 1970 utan att ha laddats med bränsle eller levererat någon elkraft.Foto: SvD/TT

På onsdagsmorgonen anhölls två män efter en stor polisinsats vid området kring det stängda kraftverket Marviken, på Vikbolandet utanför Norrköping.

De är misstänkta för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Annons

Det var på tisdagskvällen som polisen fick kännedom om händelserna. En person ringde in och berättade om höga smällar, likt avlossade skott, samt glaskross.

Polisen satte då in stora resurser, däribland helikopter, och kunde efter ett par timmar meddela att två personer gripits. Det rör sig om två män, en i 25-årsåldern och den andra i 45-årsåldern.

– Jag har inte kännedom om de är kända av polisen sedan tidigare, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson på polisen.

– Det finns en del frågetecken i detta kring vad som hänt och varför. Det är något som är väldigt viktigt i utredningen nu framåt, intentionen och uppsåtet, säger Dennis Johansson Strömberg.

Ingen person ska vara skadad men det uppges vara skador på en "kärnkraftsliknande" byggnad.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons