Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två häktade efter fyndet vid Centralen

Två personer har häktats vid Stockholms tingsrätt efter händelsen i tisdags, då ett misstänkt farligt föremål hittades i närheten av Stockholms centralstation.
Brott • Publicerad 13 maj 2022
Två personer har häktats vid Stockholms tingsrätt efter fyndet i tisdags. Arkivbild.
Två personer har häktats vid Stockholms tingsrätt efter fyndet i tisdags. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De är häktade på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till mord. En av dem är också misstänkt för grovt vapenbrott, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

"Utredningen kommer att fortsätta med hög prioritet med hänsyn till att de misstänkta är ungdomar", framgår det av pressmeddelandet.

Larmet om föremålet kom in vid klockan 19.30 på tisdagen och polisen spärrade av delar av centrala Stockholm. Polisens bombexperter skickades till platsen, och strax efter midnatt meddelades att föremålet inte längre bedömdes vara farligt. I onsdags anhölls tre personer misstänkta för förberedelse till mord efter händelsen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons