Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två Trumpadvokater lämnar sina uppdrag

Två av USA:s tidigare president Donald Trumps advokater har sagt upp sig, och meddelat att de inte längre kommer att representera expresidenten, rapporterar The New York Times.
USA • Publicerad 9 juni 2023
USA:s tidigare president Donald Trumps advokater James Trusty, till vänster, och John Rowley, i mitten, lämnar sina uppdrag som expresidentens advokater. Arkivbild.
USA:s tidigare president Donald Trumps advokater James Trusty, till vänster, och John Rowley, i mitten, lämnar sina uppdrag som expresidentens advokater. Arkivbild.Foto: Jose Luis Magana/AP/TT

Tidningen skriver att advokaterna – Jim Trusty och John Rowley – samtidigt förklarar att det har "varit en ära" att få representera Trump.

"I morse lämnade vi in våra avskedsansökningar som advokater för president Trump, och vi kommer inte att representera honom längre i de fall han är åtalad eller i samband med utredningen av händelserna den 6 januari", skriver de båda i ett uttalande på fredagen.

Annons

Den 6 januari 2021 stormades USA:s kongress av Trumpanhängare. Fem människor miste livet under stormningen och utredningen rör Trumps roll i händelsen.

Att de båda lämnar sina poster meddelades först av Trump själv i ett uttalande där expresidenten skriver att han kommer att representeras av en annan advokatbyrå när "Den största häxjakten genom tiderna" ska till domstol. Trump tackar samtidigt Trusty och Rowley för deras arbete.

Beskedet från advokaterna kommer dagen efter att ett federalt åtal väckts mot Trump i det fall som av amerikanska medier kallas Dokumentfallet, det vill säga justitiedepartementets utredning efter fyndet av hemligstämplade dokument i hans privatbostad Mar-a-Lago i Florida.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons