Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två utsatta för våldtäktsförsök i Södertälje

En flicka och en kvinna har utsatts för våldtäktsförsök i Södertälje. Händelserna sammanfaller i plats och tid. Polisen utesluter inte att det är samma gärningsman.
Brott • Publicerad 14 maj 2022
Polishelikopter och polishund har varit på plats. Arkivbild.
Polishelikopter och polishund har varit på plats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En flicka i tonåren ska först under lördagsförmiddagen ha blivit överfallen i ett trapphus, men sedan lyckats ta sig loss.

Senare ska en kvinna ha överfallits i ett skogsparti och brottats ned på marken. Hon ska också ha lyckats slå sig loss, och tagit sig från platsen.

Annons

– De här fallen har vissa likheter på så sätt att det är väldigt nära i plats och ganska nära i tid. Det har använts ganska liknande tillvägagångssätt och tagits stora risker i samband med överfallen. Det gör att vi inte kan utesluta att det rör sig om samma gärningsman, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen i Stockholms län.

Ingen person har ännu gripits. Kvinnorna ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador.

Polisen har genomfört en stor insats med bland annat polishelikopter och polishund. Tekniska undersökningar är genomförda och platserna hålls avspärrade.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons