Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tvååring räddad från balkong – pappan frias

Rättsligt • Publicerad 8 september 2022
En tvååring som lämnats ensam hemma hade gått ut på en balkong och ställt sig på en stol intill räcket. Pappan åtalades, men har friats av Helsingborgs tingsrätt. Arkivbild.
En tvååring som lämnats ensam hemma hade gått ut på en balkong och ställt sig på en stol intill räcket. Pappan åtalades, men har friats av Helsingborgs tingsrätt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En gråtande tvååring på en balkong fem meter upp i luften räddades mitt i natten av en polis som klättrade upp längs fasaden och tog hand om barnet. Det visade sig att pojken lämnats ensam hemma och hans pappa åtalades senare för framkallande av fara för annan. Nu har pappan friats av Helsingborgs tingsrätt, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Pappan förklarade sitt agerande med att han bara lämnat lägenheten 20 minuter för att hämta en kvarglömd mobil hos en god vän. Balkongdörren gick inte att låsa, men pojken hade aldrig tidigare öppnat den och brukade inte vakna på natten.

Tingsrätten anser att pappan visserligen varit oaktsam, men inte tillräckligt oaktsam för att kunna dömas enligt åtalet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons