Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ukraina: 23 dagar gammal flicka dödad

Ukraina • Publicerad 13 augusti 2023
Sju personer, inklusive ett spädbarn och hela barnets familj, dödades på söndagen i regionen Cherson i Ukraina. På bilden syns en soldat som tog skydd i Donetsk under lördagen.
Sju personer, inklusive ett spädbarn och hela barnets familj, dödades på söndagen i regionen Cherson i Ukraina. På bilden syns en soldat som tog skydd i Donetsk under lördagen.Foto: LIBKOS/AP/TT

Sju personer – inklusive en 23 dagar gammal flicka – dödades under söndagen i attacker i regionen Cherson i södra Ukraina, enligt ukrainska företrädare.

Artillerield riktades mot byn Shiroka Balka och dödade förutom det drygt tre veckor gamla spädbarnet även hela hennes familj: de två föräldrarna samt en tolvårig bror. Ytterligare en till person i samma by fick sätta livet till.

Annons

Även två män i grannbyn Stanislav rapporteras omkomna efter söndagens attacker.

Cherson var en av de fyra regioner som Rysslands president Vladimir Putin påstod sig ha annekterat i september förra året.

I slutet av året drog sig ryska trupper tillbaka från staden Cherson, men attackerna i området har fortsatt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons