Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ung man skjuten i Stockholm – en anhållen

En man i 20-årsåldern hittades på måndagskvällen skjuten i Marieberg på Kungsholmen i Stockholm. En person har anhållits misstänkt för mordförsök.
Brott • Publicerad 7 mars 2023
Polis med spårhund söker av området efter det att en man hittats skottskadad i stadsdelen Marieberg på Kungsholmen i Stockholm.
Polis med spårhund söker av området efter det att en man hittats skottskadad i stadsdelen Marieberg på Kungsholmen i Stockholm.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Larmet kom klockan 22.20 på måndagen när en person ringde till polisen och uppgav att en person skjutits. Flera patruller och ambulans skickades till platsen där en skadad man anträffades.

– Han är svårt skadad, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Annons

En knapp timme senare kunde en man gripas, inte långt från där den skjutne mannen hittades, sedan polisen spårat med hund. Även den gripne är i 20-årsåldern. Han anhölls under tisdagsförmiddagen misstänkt för mordförsök.

Skottlossningen inträffade mitt i ett bostadsområde i stadsdelen Marieberg. Enligt Daniel Wikdahl finns det personer som bevittnat delar av händelseförloppet.

– Jag kan inte gå in på vad man har sett, men det finns vittnen, säger han.

Knappt tre timmar efter skottlossningen på Kungsholmen sköts en man ihjäl i Flemingsberg, söder om Stockholm. Polisen ser i nuläget inget samband mellan de två händelserna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons