Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Uppgifter om ny attack i Tigray

Drönare har attackerat regionhuvudstaden Mekele i Etiopiens krigshärjade Tigrayregion, enligt sjukhuskällor och talespersoner från rebellgruppen Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF).
Etiopien • Publicerad 13 september 2022
Arkivbild, förstörd stridsvagn på väg i Tigrayregionen.
Arkivbild, förstörd stridsvagn på väg i Tigrayregionen.Foto: Ben Curtis/AP/TT

Uppgifterna om luftangreppet kommer bara några dagar efter att TPLF, som i två år varit i konflikt med centralregeringen i Addis Abeba om styret i Tigray, sagt sig vara redo för eldupphör och samtal med regeringen.

TPLF säger att universitetsområdet attackerats av drönare och skyller på regeringen.

Annons

Även sjukhuschefen Kibrom Gebreselassie från Aydersjukhuset i Mekele skriver på Twitter att det förekommit en drönarattack under morgonen.

Konflikten i Tigray har blossat upp igen de senaste veckorna efter att en vapenvila som nåddes i mars bröts i augusti. Bägge sidor har upprepade gånger anklagat varandra för provokationer, krigsbrott och bristande framsteg i förhandlingarna för att få slut på konflikten.

Uppgifterna är svåra att bekräfta av oberoende källor eftersom kommunikation och tillträde till regionen varit kraftigt begränsad det senaste året. Addis Abeba har inte kommenterat anklagelserna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons