Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

USA: Ukraina har fortfarande ess i rockärmen

Komplexa minfält, stridsvagnshinder, taggtråd och skyttegravar. Det är kraftigt befästa ryska positioner som Ukraina står inför under sin motoffensiv mot de ryska styrkorna. Men Ukraina har kapaciteten att ta sig igenom dessa hinder.
Ukraina • Publicerad 18 juli 2023
Ukraina har kapacitet kvar som ännu inte har satts in i motoffensiven, säger USA:s militärchef Mark Milley.
Ukraina har kapacitet kvar som ännu inte har satts in i motoffensiven, säger USA:s militärchef Mark Milley.Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

Det säger USA:s militärchef Mark Milley när han fick frågor om Ukrainas motoffensiv avstannat.

– Ukraina har en betydande mängd stridskraft som ännu inte satts in, hävdar han under en gemensam presskonferens med den amerikanska försvarsministern Lloyd Austin på tisdagen.

Annons

– Just nu håller de på sin kapacitet, och arbetar sakta, medvetet och stadigt genom alla dessa minfält. Och det är en tuff kamp.

Enligt Milley är det alldeles för tidigt att döma ut offensiven som ett misslyckande. Det hela kommer att bli "långdraget" och "blodigt".

Austin framhåller i sin tur att ansträngningarna för att stärka Kievs styrkor är långt ifrån avslutade, och hänvisar bland annat till de ukrainska soldater som just nu tränas i Tyskland.

USA har gått i spetsen för det internationella stödet till Ukraina. Sedan Ryssland invaderade Ukraina i februari 2022 har USA bidragit med mer än 42 miljarder dollar i militärt bistånd.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons