Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Utebliven semestereffekt för klädhandeln

Semestertider gav inte den rejäla skjuts åt kläd- och skohandeln som branschen hade hoppats på.
Ekonomi • Publicerad 11 augusti 2023
Försäljning av jeans. Arkivbild.
Försäljning av jeans. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg / TT

Svensk Handels stilindex visar en ökning med 3,9 procent för klädsektorn men skohandeln sjönk samtidigt med 3,4 procent jämfört med samma period föregående år. Utifrån inflationsutvecklingen innebär också julisiffrorna en minskning i volym, skriver Svensk Handel.

"Vi tvingas tyvärr konstatera att juli månad inte alls blev så bra som många handlare hade hoppats på. Visserligen är en ökning på 3,9 procent för klädhandeln välkommen, men krasst kan man konstatera att vi hade hoppats på bättre siffror", säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Annons

Förhoppningen är i stället ytterligare ett lyft i samband med skolstarten i augusti.

"Nu genomför handlare kampanjer kring att många återvänder till jobb och skola, vilket medför att många uppdaterar garderoben. Historiskt vet vi att detta brukar innebära en uppgång och vi hoppas att så är fallet även i år", säger Sofia Larsen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons