Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Förslag om färre beslut på digital V-kongress

Smittspridningen i landet gör att Vänsterpartiets kongress som skulle ha hållits på plats i Folkets Hus i Stockholm den 4–6 februari blir helt digital. Dessutom föreslår partistyrelsen att bara vissa frågor behandlas.
Politik • Publicerad 15 januari 2022
Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar. Arkivbild.
Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Orsaken är "den pågående pandemin och de nya restriktioner som införts samt en för närvarande extremt snabb ökning av smittspridningen", skriver partiet i ett pressmeddelande.

Beslutet fattades av partistyrelsen (PS) på lördagen. Det finns inga förutsättningar att på ett säkert sätt samla hundratals personer från hela landet på en och samma plats, och de långa resorna är också ett problem, står det i texten.

Annons

Partistyrelsen beslutade att kongressen hålls samma datum men i helt digital form.

Det är valår och PS prioriterar att valplattformen behandlas. Det är också plattformen som de flesta inkomna motioner berör, 394 av totalt 557 motioner, skriver V.

Utöver valplattformen föreslås också att PS-förslagen på stadgeändringar samt inkomna stadgemotioner behandlas.

De övriga motionerna föreslås bli lagde till handlingarna.

Medierna ska kunna följa kongressen och få hjälp av personal. Hur det ska gå till rent praktiskt kommer det information om senare, enligt partiet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons