Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Våg av börslyft runt om i världen

En våg av kurslyft sköljer över börserna runt om i världen. Onsdagens inflationsrapport från USA ligger bakom utvecklingen.
Stockholmsbörsen, som lyfte rejält redan i onsdags, ser dock ut att vända svagt nedåt enligt terminshandeln inför torsdagens handel.
Börs • Publicerad 13 juli 2023
På fredag drar sommarens rapportflod igång på Stockholmsbörsen. Arkivbild
På fredag drar sommarens rapportflod igång på Stockholmsbörsen. ArkivbildFoto: Erik Simander / TT

I terminshandeln på IG Markets pekar det mot en svag nedgång i torsdagens handel på Stockholmsbörsen. För ledande Europabörser pekar det dock fortsatt uppåt – om än svagt.

Tv-bolaget Viaplay, som tappat drygt två tredjedelar av sitt börsvärde sedan årsskiftet, har under natten dragit tillbaka sin prognos för 2023 och meddelar att styrelseordförande Pernille Erenbjerg lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Annons

Efter onsdagens rapport – som visar på en oväntat tydlig inflationsminskning i juni i USA – målade USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) i går kväll i rapporten Beige Book upp en bild av försiktigt ökad ekonomisk aktivitet i världens största ekonomi. Fast det finns tecken på inbromsning. Och trycket uppåt på löner och priser verkar avta.

Teknikaktier på Hongkongbörsen fick en extra skjuts efter rapporter om ett möte mellan Kinas premiärminister Li Qiang och högt uppsatta chefer för landets ledande teknikföretag.

Dollarn fortsätter tappa mot andra världsvalutor under nattens valutahandel. Mot kronan syns också nedgången tydligt.

En dollar kostar 10:36 kronor, den lägsta noteringen sedan mitten av maj. Kronan tar även mark mot euron, till kursen 11:54 kronor. Så sent som i förra veckan kostade euron över 11:90 kronor.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons