Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Varför gör du ett antikroppstest?

I kön till antikroppstestningen vid Stockholm Waterfront Congress Centre ser många fram emot att få veta om de har utvecklat antikroppar mot coronaviruset.
Coronaviruset • Publicerad 5 juni 2020
Pontus Torstensson vill testa om han utvecklat antikroppar mot coronaviruset för att han själv vill veta, för företagets skull och för forskningen.
Pontus Torstensson vill testa om han utvecklat antikroppar mot coronaviruset för att han själv vill veta, för företagets skull och för forskningen.Foto: Jessica Gow/TT
Anna Frostegård är läkare och forskare. Hon vill se hur mycket antikroppar hon har.
Anna Frostegård är läkare och forskare. Hon vill se hur mycket antikroppar hon har.Foto: Jessica Gow/TT
Ann-Britt Jern Larsson och hennes man planerar att åka till sitt hus i Italien i mitten av juni. Hon tror det kan vara bra att visa upp ett antikroppstest vid resan dit.
Ann-Britt Jern Larsson och hennes man planerar att åka till sitt hus i Italien i mitten av juni. Hon tror det kan vara bra att visa upp ett antikroppstest vid resan dit.Foto: Jessica Gow/TT

Pontus Torstensson:

– Jag har varit sjuk, troligen i covid-19, och vill kolla om jag har utvecklat antikroppar. Jag gör det för egen del, för företaget och forskningen. Jag jobbar på ett mindre företag och det är bra om vi vet vem som har antikroppar.

Annons

Anna Frostegård:

– Jag är läkare och forskare. Jag har väntat på att göra ett serologiskt test, eftersom jag vill se hur mycket antikroppar jag har.

Ann-Britt Jern Larsson:

– Vi har ett hus i Italien och kommer att trotsa rekommendationerna och åka dit i mitten av juni. När vi senast var där i januari var min man sjuk och nu vill jag veta om jag också haft det, utan att ha några symtom. Jag tror också det kan vara bra att ha ett antikroppstest att visa upp när vi åker dit.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons