Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Värme på ingång – "kan bli 25 grader"

Veckan ser ut att bjuda på sommarlikt väder i stora delar av södra och mellersta Sverige. På sina håll kan temperaturen leta sig upp till 25 grader.
Väder • Publicerad 15 maj 2022
I mitten av veckan drar ett högtryck in över södra och mellersta Sverige. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

I Skåne och Halland kan det bli 20 grader redan på måndagen, medan resten av de södra och mellersta delarna av landet ser ut att få vänta ytterligare några dagar på den riktigt varma luften.

– På onsdag ser det faktiskt ut som att man kan få 20 eller dryga 20 grader i princip hela södra och mellersta delen av landet, säger Katarina Andersson, vakthavande meteorolog på SMHI.

Annons

Varmluften ligger kvar även över torsdagen och på sina håll även på fredagen.

– Mot slutet av veckan kan det bli närmare 25 grader i det sydöstra hörnet av landet, runt Blekinge och Kalmar.

Framåt helgen blir prognosen osäkrare. Ett lågtryck med nederbörd ser ut att leta sig in över stora delar av landet, med sjunkande temperaturer som följd. Enligt Katarina Andersson ser temperaturerna ändå ut att hålla sig runt 15 grader i södra och mellersta Sverige.

– Man får passa på och njuta nu för säkerhets skull, säger hon.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons