Nyheter

Veckan som gick: Festivalartister och stoppad förskolepaviljong

Blekinge Artikeln publicerades

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?

I början av veckan gick musikaffären RM:s i Karlskrona i konkurs. De sammanlagda skulderna ligger på 93 772 kronor.

Nu ska det bli loppis igen på Pantarholmen i Karlskrona efter att Röda Korset flyttade i höstas.

– Det har varit mycket jobb, konstaterar Abdulsalam Madwar som är en av två bakom satsningen.

Under tisdagen stod det klart att den folkkära artisten Magnus Uggla kommer till Hasslöfestivalen.

I artistuppställningen hittills står även Lars Winnerbäck och Woodstock 50. Fler artister ansluter under våren. På torsdagen släpptes också första namnet till Karlskrona skärgårdsfest. Det är svenska The Ark som gör comeback och gästar Blekinge den 31 juli.

Klintastugan mitt i centrala Karlskrona ligger ute för försäljning. Fastigheten är värderad till åtta miljoner kronor.

Karlshamnsbon Momma Merzis äventyr i Farmen har nått vägs ände. Men efterdyningarna fortsätter att märkas i form av hot och hat på sociala media.

Kassaskåpsligan som bland annat härjat i västra Blekinge är ännu på fri fot, men nu arbetar polisen med nya uppgifter om liknande kupper som kan fälla dem. Polisen har enligt uppgift dock säkrat en del spår i form av skoavtryck och DNA från inbrotten.

En kille i övre tonåren har åtalats för en sexuell handling mot barn som är jämförlig med samlag. Samtidigt åtalas en kompis i 20-årsåldern för att ha filmat händelsen.

Tidigare i veckan stod det klart att Robert Andersson lämnar som tränare för HIF Karlskrona. Klar för de kommande tre åren blir Mathias Ekstrand, 29, senast i Tyresö.

Planerna på en tillfällig paviljong på Saltö till förskolan stoppades i veckan.

– Det var inte möjligt att få upp paviljonger på Saltö inom den tidsplanen som förslaget hade, eftersom det fanns en risk att planerna skulle överklagas, sade Sandra Bizzozero (S), kommunstyrelsens ordförande.

En minderårig flicka har utsatts för en misstänkt våldtäkt på en skola i Karlskrona av en kille i klassen.

Flickans föräldrar är kritiska mot hur skolan hanterade händelsen och att pojken inte blev avstängd.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Då ska du logga in och bli plusläsare. Mer information hittar du här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.