Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Veckan som gick: Festivalfrågetecken och krav på systembolagsstängning

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?
Blekinge • Publicerad 4 april 2020
Foto: Mattias Mattisson, /TT

Många band som bokats till sommarens Sweden Rock-festival i Norje har på grund av det rådande läget tvingats avboka sina spelningar. Planen för att genomföra festivalen i Blekinge i juni ligger dock än så länge fast.

Länet fick flera nya fall av corona under veckan som gick. I en sammanfattande artikel kunde Sydöstran också måla en tidslinje av hur smittspridningen sett ut i Blekinge sedan 11 mars.

Annons

”Stäng länets systembolag”. Den uppmaningen kom i veckan från BLN; Blekinge läns nykterhetsförbund. Anledningen till att systemets butiker borde stänga, ansåg man vara den pågående coronakrisen.

”Även för människor utan barn och med begränsad alkoholkonsumtion vore en stängning av Systembolaget positivt. Vi behöver alla vara fullt arbets- och funktionsdugliga om vi ska ha en chans mot det här viruset”, skriver man i ett pressmeddelande.

Även denna vecka har självklart många nyheter handlat om coronavirusets konsekvenser i länet.

Bland annat har vi berättat om hur eleverna på Karlskrona språkskola tillverkat påskkort för att pigga upp de äldre som sitter i karantän på äldreboenden i kommunen.

– Kan vi göra något som kan glädja lite så... Det känns som att det verkligen behövs något nu som kan pigga upp, sade läraren Maria Blomgren.

I Sölvesborg har en familj sett till att de äldre får lite guldkant på tillvaron. Detta genom att beställa 30 tårtor från ett lokalt konditori lagom till påsk.

– Jag blev lite paff och tänkte vad roligt. Det är inte ofta vi får en sådan stor beställning. Hans förhoppning är att fler ska följa efter och göra något liknande, vilket behövs i dessa tider, säger Ulrika Johnsson från Kopparsträdets Hembageri & Café.

Från och med måndag stänger folktandvården samtliga mottagningar i Blekinge för att spara på material.

Två kliniker kommer hålla öppet som vanligt för att hantera akutvård.

– Bland annat måste vi ha utökat skydd nu, eftersom det stänker och skvätter saliv. Vi har växlat upp när det gäller visir och munskydd. Eftersom vi har färre behandlingar nu så spara vi materiel som sjukvården kan använda, säger tandvårdsdirektör Håkan Bergevi.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons