Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Veckan som gick: Intagsstopp och invigning

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?
Blekinge • Publicerad 30 maj 2020
Foto: Mattias Mattisson

I söndags skrapade 32-åriga Linus Haglund från Karlshamn Triss i Nyhetsmorgon. Han vann 250 000 kronor.

– När jag skrapat nästan hela Trisslotten så såg man min mamma att jag råkat skrapa en del av en ruta och där skymtade hon den tredje tv-apparaten, så hon blev ju helt hispig och då förstod jag att storvinsten framme, sade han i veckan.

Annons

Rolf Witte är listad vid Olofströmskliniken vars huvudägare är Lideta Hälsovård AB. Han rasar över att han gång på gång möts av nya läkare.

Han vill inte lista om sig eftersom han menar att det är ”likadant på andra stället”.

– Regionpolitikerna måste ta tag i detta, sade han i Sydöstran i måndags.

Coronasmittan dominerade självklart vår rapportering i veckan. Antalet konstaterade fall steg snabbt och var på fredagen uppe i 192.

Avdelning 36 på Blekingesjukhuset har fått införa intagsstopp efter att totalt sju anställda där smittats. Någon patient på avdelningen ska inte ha drabbats.

Ronneby kommun var nära att skicka en obetald faktura från Karlskrona HK till Kronofogden i veckan. Den obetalda fakturan gällde istider som klubben nyttjade för 1,5 år sedan, i den kommunala ishallen i Kallinge. På tisdagen dök pengarna dock upp.

I veckan var det också invigning av Ronnebys nya outletbutik. I ett första steg består butiken av 1 100 kvadratmeter lokalyta. På hyllorna finns bland annat skor, glas och kläder.

Ett nytt parkeringshus på Järnvägsgatan i Sölvesborg ska lösa bristen på parkeringar i centrum. För att det inte inverka på utsikten så ska det bli nedsänkt.

I veckan började Folktandvården i Blekinge att kalla patienter igen. 100 000 munskydd ska trygga verksamheten i flera månader. Patientstoppet som man haft sedan den 6 april har visat sig vara kostsamt.

Enligt den senaste ekonomirapporten från tandvårdsnämnden förväntas folktandvården göra ett minusresultat på 44 miljoner kronor för år 2020.

Annons

Under våren har Sydöstran lanserat tävlingen Blekinges sötaste hund och gensvaret har varit enormt, över 400 hundar ville slåss om titeln. Till slut röstade läsarna fram treårige Dalton från Sölvesborg. Vov och grattis!

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons