Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Anders Nilsson: Vi kritiseras för att vara för kritiska

Jag har fått höra från flera håll att vi skriver för negativt om Samstyret i Sölvesborg. Det är inte de båda kommunalråden som har klagat, utan andra – både vanliga läsare och politiker – som anser att vi på olika sätt misskrediterar den nya politiska ledningen genom att blåsa upp småsaker.
Anders NilssonSkicka e-post
Publicerad 2 mars 2019
Anders Nilsson
Detta är en personligt skriven text i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anders Nilsson Sydöstran
Anders Nilsson SydöstranFoto: Mattias Mattisson

Jag tar gärna åt mig av kritik men jag känner inte riktigt igen mig i bilden. Någon mejlade mig och skrev att det märks att vi är sossarnas partiorgan. Vi är förvisso en S-märkt tidning, men vi är bara politiska på ledarplats.

På nyhetsredaktionen har vi ingen partipolitisk agenda överhuvudtaget. Det är inte så att vi sitter varje morgon och försöker tänka ut hur vi på bästa sätt kan svärta ner den SD-ledda majoriteten. Däremot är det naturligt att vi skriver om politiska beslut och olika utspel. Jag tycker inte att vi har tappat proportionerna i rapporteringen.

Annons

Jag tycker inte heller att vi strök den tidigare politiska ledningen i Sölvesborg medhårs. Även under den förra mandatperioden hände det att läsare hörde av sig. De undrade varför vi gick borgarnas ärenden.

Minskade anslag till studieförbunden ger reaktioner hos dem som drabbas. Att återinföra titeln borgmästare väcker också känslor, liksom att i ett blogginlägg jämföra en ny läroplan med Nordkorea, eller att minska allmänhetens tillgänglighet till kommunhuset. Låt vara att många kommuner börjat låsa sina kommunhus, men det förtjänar ändå att uppmärksammas.

Det är också vanskligt att bedöma vad som i sammanhanget är en småsak. Ett kort uttalande eller ett litet beslut kan ju symbolisera något större – och peka mot en ny riktning.

Jag hoppas att de reaktioner jag har fått på rapporteringen inte är ett uttryck för att det helst inte ska föras någon debatt överhuvudtaget.

Annons
Annons
Annons
Annons