Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Anders Nilsson: Vi ska ta oss igenom krisen

God morgon, kära läsare. Tillvaron kan förändras snabbt och det har den gjort för oss alla nu. En del anser att det är en överdriven masspsykos som sveper fram. Men hur det än är påverkas vi starkt av coronakrisen.
Anders NilssonSkicka e-post
Publicerad 18 mars 2020
Anders Nilsson
Detta är en personligt skriven text i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anders Nilsson Sydöstran
Anders Nilsson SydöstranFoto: Mattias Mattisson

Det damp ner ett tjusigt vykort från Ölvemarks Holiday i mitt brevinkast i går. Eftersom det var eftersänt har det säkert snurrat runt i Postnords organisation ett bra tag. Den haltar ju även utan corona.

”Vart längtar du någonstans?”, stod det, med en uppmaning om att nappa på ett erbjudande till Gardasjöns mysiga uteserveringar.

Annons

Jag längtar inte direkt till norra Italien just nu, även om det ser oerhört mysigt ut på vykortet. För bara några veckor sedan hade jag gjort det. Jag gillar alla sorters resor.

”Vi får innerligt hoppas att detta vänder snarast, och att det när det väl gör det omvandlas till en ordentlig uppåtvirvel i stället. Tycker att det känns i luften. Folk man pratar med ser förbi krisen och då, när den är över, ska drömmar förverkligas.”

Men nu är dessutom gränserna stängda. Så den som vill resa utomlands får göra det i drömmarnas värld.

Vi får innerligt hoppas att detta vänder snarast, och att det när det väl gör det omvandlas till en ordentlig uppåtvirvel i stället. Tycker att det känns i luften. Folk man pratar med ser förbi pandemin och då, när den är över, ska drömmar förverkligas.

Men vi är inte där ännu. Krisen påverkar hela samhället, även personal hos oss och våra tidningsbärare.

Det som kommer att märkas i Sydöstran i print är att vi från och med i morgon och en tid framöver samlar materialet om corona längst fram i tidningen. Det gör att vi går ner i antalet lokalsidor. Att vi stuvar om har delvis med vårt eget personalläge att göra, men främst att vi prioriterar lokala nyheter om coronaviruset.

Pandemin berör inte minst vår sportbevakning. Vi går ner i antalet sidor, helt enkelt på grund av att tävlingar, matcher och andra arrangemang är inställda.

Om ni har tips på saker som vi borde ta upp, mejla oss på redaktion@sydostran.se. Kom gärna med egna berättelser om hur tillvaron förändrats, eller om privatpersoner, föreningar eller företag som ställer upp för andra i krisen. Vi behöver goda exempel.

Ta hand om varandra därute. Och försök att stötta det lokala näringslivet så gott det bara går. Vi tar oss igenom det här.

Annons
Annons
Annons
Annons