Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Volvo satsar på självkörande fordon i Texas

Ekonomi • Publicerad 8 juni 2023
AB Volvos dotterbolag Volvo Autonomous Solutions (VAS) satsar på autonoma transporter i Texas, USA. Arkivbild
AB Volvos dotterbolag Volvo Autonomous Solutions (VAS) satsar på autonoma transporter i Texas, USA. ArkivbildFoto: Janerik Henriksson/TT

Volvo Autonomous Solutions (VAS) – en del av Volvokoncernen – etablerar ett kontor i Fort Worth, Texas, USA, och inleder förberedelser för kommersiella autonoma transporter, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Kontoret i Fort Worth ska arbeta med att få de första autonoma godskorridorerna mellan Dallas Fort Worth och El Paso och mellan Dallas och Houston. VAS har börjat testa transportlösningen genom att transportera gods med lastbilar med förare åt nyckelkunder som DHL och Uber Freight, skriver Volvo.

Annons

VAS erbjuder hårdvara, programvara och tjänster som krävs för att köra autonoma transporter.

"På motorvägar drivs lösningen baserad på en hub-till-hub-modell där autonoma lastbilar används på motorvägsdelen och som körs på dygnets alla timmar mellan omlastningscentraler medan chaufförer kör den sista sträckan", skriver Volvo.

Volvokoncernen tog de första större stegen mot autonoma – självkörande – transporter för ett par år sedan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons