Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vrede mot Biden från dödad reporters anhöriga

Mellanöstern • Publicerad 9 juli 2022
En muralmålning av journalisten Shireen Abu Akleh som dödades den 11 maj. Arkivbild.
En muralmålning av journalisten Shireen Abu Akleh som dödades den 11 maj. Arkivbild.Foto: Adel Hana/AP/TT

Anhöriga till den palestinsk-amerikanska journalisten Shireen Abu Akleh, som dödades under en israelisk räd på Västbanken i maj, anklagar USA för att försöka bortförklara Israels ansvar för hennes död.

Tidigare i veckan uppgav USA:s utrikesdepartement att deras analys av kulan som dödade Al Jazeeras mångåriga reporter visar att den "troligtvis" avfyrades från israeliskt håll, men utan avsikt att döda.

Annons

I ett brev uttrycker familjen sorg och upprördhet över USA:s svar till journalistens död. Abu Aklehs familj uppmanar USA:s president Joe Biden att möta dem i samband med att han nästa vecka besöker Israel och Västbanken.

"Din regerings agerande visar en uppenbar avsikt att undergräva våra ansträngningar att nå rättvisa och ansvarsskyldighet", skriver familjen i brevet.

Vita huset har avböjt att kommentera brevet eller begäran om ett möte.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons