Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Wall Street rivstartade nya halvåret uppåt

Börs • Publicerad 1 juli 2022
Börshuset i New York. Arkivbild.
Börshuset i New York. Arkivbild.Foto: Julia Nikhinson/AP/TT

Stämningen på den mytomspunna finansgatan Wall Street i New York var betydligt muntrare på fredagen jämfört med i torsdags, som markerade slutet på det sämsta halvåret för S&P 500-index sedan 1970.

Under fredagen, som också var första dagen på det nya halvåret, steg S&P 500 1,0 procent, samtidigt som Dow Jones industriindex och tekniktunga Nasdaqs kompositindex klättrade 1,1 respektive 0,9 procent.

Annons

Näthandelsbolaget Etsy gick som tåget med en uppgång på 8,9 procent. Även byggbolaget Pulte Group och HBO-ägaren Warner Bros Discovery återfinns högt upp på vinnarlistan med uppgångar på 7,1 respektive 6,4 procent.

Flera bolag som tillverkar hårdvara till datorer samsas i botten. Grafikkortstillverkaren Nvidia, som förlorat mer än hälften av sitt börsvärde sedan årsskiftet, fortsatte sin resa nedåt under fredagen med en nedgång på 3,8 procent. Chiptillverkaren Intel backade 2,6 procent, och elektronikföretaget Texas Instruments tappade 2,8 procent.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons