Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ytterligare nationaldagsdåd avvärjdes i USA

USA • Publicerad 7 juli 2022
Gerald Smith, polischef i staden Richmond, visade vid en presskonferens upp vapen och ammunition som beslagtagits.
Gerald Smith, polischef i staden Richmond, visade vid en presskonferens upp vapen och ammunition som beslagtagits.Foto: Steve Helber/AP/TT

En masskjutning i den amerikanska delstaten Virginia avvärjdes av allt att döma på USA:s nationaldag. Polisen har gripit två män och beslagtagit ett flertal skjutvapen – efter tips från en medborgare som hade råkat höra männen diskutera sina planer.

– Ett telefonsamtal räddade mängder av liv den fjärde juli, säger polischefen Gerald Smith.

Annons

Enligt polisen planerade de att attackera ett nationaldagsfirande på en amfiteater i delstatshuvudstaden Richmond, där mängder av människor samlades för att titta på fyrverkerier.

De två männen är 52 respektive 48 år gamla och kommer från Guatemala. De misstänks i första hand för brottet att inneha vapen som icke-amerikanska medborgare, men ytterligare anklagelser är att vänta.

I Chicago utfördes en masskjutning vid ett nationaldagsfirande, där sju människor dödades. En 21-årig man har gripits misstänkt för det dådet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons