Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Zelenskyj: 500 ukrainska barn döda i kriget

Ukraina • Publicerad 4 juni 2023
Ryssland inledde sin fullskaliga invasion i februari 2022, sedan det har minst 500 ukrianska barn dödats i kriget, enligt president Volodymyr Zelenskyjs uppgifter. Arkivbild.
Ryssland inledde sin fullskaliga invasion i februari 2022, sedan det har minst 500 ukrianska barn dödats i kriget, enligt president Volodymyr Zelenskyjs uppgifter. Arkivbild.Foto: Olivier Matthys/AP/TT

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger att Rysslands anfallskrig mot landet hittills har skördat åtminstone 500 ukrainska barns liv.

Presidenten framför uppgifterna i samband med att räddningstjänsten på söndagen hittade kroppen av en tvåårig flicka som dog när ett bostadshus i den ukrainska staden Dnipro träffades under en robotattack natten mot lördagen.

Annons

"Många av dem kunde ha blivit berömda forskare, konstnärer, idrottsmästare och bidragit till Ukrainas historia", säger Zelenskyj i ett uttalande.

Han framhåller dock att det är omöjligt att fastställa det exakta antalet barn som fallit offer för kriget. Dels på grund av de pågående striderna, dels på grund av att vissa områden är under rysk ockupation.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons