Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Zuckerberg lovar se över regler för moderering

Facebooks vd Mark Zuckerberg säger att han överväger förändringar av de riktlinjer som inneburit att kontroversiella inlägg från president Donald Trump lämnats okommenterade på plattformen. Utspelet kommer efter intern kritik.
USA • Publicerad 6 juni 2020
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg. Arkivbild.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

"Jag vet att många av er anser att vi borde ha märkt presidentens inlägg på något sätt i förra veckan", skriver Zuckerberg.

Det gäller ett inlägg angående upploppen i samband med protester mot polisvåld och rasism i Minneapolis. Trump hotade att sätta in militären och tillade att "när plundrandet börjar, börjar skjutandet". Inlägget gjordes även på Twitter, som valde att flagga det med en varning om att det förhärligade våld.

Annons

"Vi kommer att gå igenom våra regler angående diskussion om och hot om statlig våldsanvändning för att se över om vi bör göra några ändringar", skriver Zuckerberg. Det kan till exempel bli aktuellt att införa fler alternativ än att bara ta bort inlägg eller att låta dem stå kvar, tillägger han.

En av kritikerna, programmeraren Timothy Aveni, som valt att säga upp sig, skriver att Facebook "kommer att fortsätta flytta fram gränserna varje gång Trump skärper tonen" och "hitta ursäkt efter ursäkt för att inte agera mot alltmer farlig retorik".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons