Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

107-åring överlevde coronaviruset

Nederländerna • Publicerad 9 april 2020
Likt de flesta länder i Europa står Nederländerna i det närmaste stilla för att minska smittspridningen. Men för sjukvårdspersonalen finns massor att göra. Arkivbild.
Likt de flesta länder i Europa står Nederländerna i det närmaste stilla för att minska smittspridningen. Men för sjukvårdspersonalen finns massor att göra. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

För en tid sedan besökte 107-åriga Cornelia Ras en gudstjänst i Nederländerna. Kort därefter insjuknade hon och 40 andra som närvarat vid ceremonin i covid-19.

Nu har hon, mot alla odds, överlevt viruset.

Annons

När kvinnan insjuknade den 17 mars, dagen efter hon fyllt 107 år, förväntade sig inte familjen att hon skulle överleva. Av de 40 personer som insjuknade vid gudstjänsten har tolv avlidit, men Cornelia Ras klarade att stå emot viruset.

– Hon tar inga mediciner, klarar av att gå och går ner på knä varje kväll för att tillbe gud. Som det ser ut nu kommer hon kunna fortsätta med det, säger hennes systerdotter Maaike de Groot.

På torsdagen rapporteras ytterligare 148 döda till följd av coronaviruset i Nederländerna. Totalt har runt 2 400 personer avlidit och drygt 21 700 har bekräftats smittad i landet.

Tidigare har en 104-årig man från USA tillfrisknat från covid-19.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons