Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

99-åring vandrar in miljoner till vården

Storbritannien • Publicerad 15 april 2020
Tom Moore har samlat in mångmiljonbelopp till den brittiska sjukvården genom att promenera i trädgården.
Tom Moore har samlat in mångmiljonbelopp till den brittiska sjukvården genom att promenera i trädgården.Foto: Moore Family/AP/TT

En 99-årig brittisk krigsveteran samlar in mångmiljonbelopp till den brittiska sjukvården genom att promenera i trädgården.

Den pensionerade kaptenen Tom Moore bröt höften för två år sedan. Han var så nöjd med vården som han fick av det brittiska sjukvårdssystemet NHS att han nu under coronakrisen ville ge något tillbaka.

Annons

Tom Moore, som går med hjälp av en rollator, bestämde sig för att gå de 25 meterna runt sin trädgård 100 gånger innan han fyller 100 år. Födelsedagen infaller senare i april. En insamlingssida på nätet startades och målet var 500 000 pund eller drygt 6,2 miljoner svenska kronor.

Men när allt fler medier började skriva om Tom Moore sköt summorna verkligen i höjden. Och tidigt på onsdagskvällen hade närmare 8,5 miljoner pund samlats in.

– Vi sade att vi skulle ge honom ett pund per varv. Gudskelov sade jag inte att jag skulle matcha det som han samlade in, säger svärsonen Colin Ingram.

Om allt går enligt planerna kommer Tom Moore att ha gått sina hundra varv under torsdagen. Men om människor fortsätter att donera pengar har han lovat att fortsätta sina vandringar i trädgården.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons