Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Äldreboenden granskas efter smittspridningen

Coronaviruset • Publicerad 14 april 2020
Ivo ska granska äldreboenden, med anledning av den utbredda smittspridningen. Arkivbild.
Ivo ska granska äldreboenden, med anledning av den utbredda smittspridningen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En tillsyn av äldrevården i Stockholmsregionen och region Sörmland har inletts av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, rapporterar Dagens Nyheter. Tillsynen görs med anledning av den utbredda spridningen av coronaviruset på äldreboenden.

– Vi hoppas kunna bidra till att smittspridningen inte fortsätter på samma sätt i andra delar av landet, säger Anette Nilsson, enhetschef på Ivo region öst, till tidningen.

Annons

I Stockholmsregionen har cirka 40 procent av dem som avlidit av covid-19 bott på äldreboenden. Sörmland är den region i landet med högst andel sjukdomsfall per 100 000 invånare, och där fanns smittan tidigt på äldreboenden.

Ivo kommer inte göra några fysiska besök, utan man tar kontakt med exempelvis verksamhetschefer och medicinskt ansvariga sjuksköterska om vilka åtgärder som vidtagits för att förhindra smittspridning.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons