Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Animal crossing" stoppat i Kina

Spel • Publicerad 10 april 2020
"Animal crossing: New horizon" lanserades i mars. Besökare på Pax East-mässan i Boston testar spelet. Arkivbild.
"Animal crossing: New horizon" lanserades i mars. Besökare på Pax East-mässan i Boston testar spelet. Arkivbild.Foto: Steven Senne/AP/TT

Spelet "Animal crossing: New horizon" till konsolen Nintendo Switch har stoppats på den kinesiska marknaden. Detta efter att Joshua Wong, en ledare inom demokratirörelsen i Hongkong, visat upp en ö han skapat i spelet. På den hade han placerat en flagga med budskapet "Befria Hongkong – revolution nu".

I "Animal crossing" kan spelarna utsmycka egna små ösamhällen i pastellfärger och bjuda in andra spelares djurfigurer att besöka dem.

Annons

Det hyllade spelet släpptes förra månaden, men är inte tillgängligt på den öppna marknaden i Kina. Kinesiska medborgare som vill spela är hänvisade till utländska utgåvor av spelet som finns på den så kallade "grå marknaden", genom spelplattformar som Pinduoduo och Taobao.

Sedan Joshua Wong placerade den uppmärksammade flaggan på sin ö har det inte gått att söka på "Animal crossing" på plattformarna. Det är oklart om det beror på en direkt order från kinesiska myndigheter eller om spelplattformarna är rädda för att hamna i ett politiskt sammanhang.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons