Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtalad för barnamord lider av psykisk störning

Brott • Publicerad 3 april 2020
En 32-årig kvinna som åtalats för att ha mördat sin son i Halmstads kommun bedöms lida av en allvarlig psykisk störning. Arkivbild.
En 32-årig kvinna som åtalats för att ha mördat sin son i Halmstads kommun bedöms lida av en allvarlig psykisk störning. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Den 32-åriga kvinna som åtalats för att ha mördat sin fyraåriga son i Halmstads kommun bedöms lida av en allvarlig psykisk störning, rapporterar P4 Halland.

Enligt den rättspsykiatriska undersökningen var kvinnan allvarligt psykiskt störd vid såväl tidpunkten för mordet som vid undersökningen, uppger Halmstads tingsrätt för TT.

Annons

Pojken hittades död i kvinnans bostad strax före midnatt den 29 september i fjol efter det att hon själv ringt till SOS alarm. Ingen annan person ska ha befunnit sig i bostaden när polis och ambulans kom dit.

Rättegången mot modern har hållits under februari och den kommer nu att slutföras nästa vecka.

Enligt åklagaren rör misstanken att hon strypt sonen. Kvinna har erkänt händelseförloppet men bestridit ansvar på grund av att hon inte haft uppsåt, har åklagaren tidigare sagt till TT.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons