Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtalad för Örebromord släppt ur häkte

Den man i 40-årsåldern som åtalats misstänkt för att ha mördat en 45-årig kvinna i Hjärsta i Örebro i maj 2018 har försatts på fri fot.
Brott • Publicerad 15 april 2020
Polisens tekniker på platsen där en död kvinna hittades i stadsdelen Hjärsta i Örebro i maj 2018. Den man som åtalats för mordet har försatts på fri fot. Arkivbild.
Polisens tekniker på platsen där en död kvinna hittades i stadsdelen Hjärsta i Örebro i maj 2018. Den man som åtalats för mordet har försatts på fri fot. Arkivbild.Foto: Niklas Lindahl / TT

Huvudförhandlingen i målet avslutades den 8 april och försvaret begärde då att mannen skulle försättas på fri fot. Åklagaren begärde att mannen skulle vara fortsatt häktad.

Enligt ett pressmeddelande har tingsrätten på onsdagen beslutat att häva det tidigare häktningsbeslutet vilket innebär att mannen omedelbart försatts på fri fot.

Annons

Ett tidigare beslut om avspärrning av mannens bostad har också hävts av tingsrätten.

Kvinnan anmäldes försvunnen den 15 maj 2018 och polisen inledde en förundersökning om misstänkt människorov. Fyra dagar senare hittades kvinnan död.

Den nu släppta mannen förekom tidigt i utredningen som misstänkt och han häktades på sannolika skäl den 1 juni 2018. En vecka senare släpptes han dock eftersom misstankarna inte kunnat stärkas.

I mitten av juni 2018 byttes hela spaningsledningen i fallet ut efter hård kritik om vilka spaningsinsatser som vidtagits.

I slutet av augusti 2019 greps åter mannen som året innan suttit häktad misstänkt för mordet. Han häktades på sannolika skäl och har fram till nu varit frihetsberövad.

Dom i målet meddelas den 6 maj.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons