Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtalas för dödsmisshandel i Ronneby kommun

Brott • Publicerad 16 april 2020
Fyra män ska ha misshandlat en man till döds på en fest i Ronneby kommun i maj 2018. Nu åtalas kvartetten för grov misshandel alternativt vållande till annans död. Arkivbild.
Fyra män ska ha misshandlat en man till döds på en fest i Ronneby kommun i maj 2018. Nu åtalas kvartetten för grov misshandel alternativt vållande till annans död. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/ TT

I maj 2018 dog en man på en fest i Ronneby kommun sedan han misshandlats grovt. Nu åtalas fyra män för grov misshandel alternativt vållande till annans död, skriver Blekinge Läns Tidning.

Åklagaren beklagar att det har dragit ut på tiden för att väcka åtal.

Annons

– Det är naturligtvis inte bra för någon inblandad att det har tagit två år, men det beror på att det varit många fristärenden med frihetsberövande som varit prioriterade, säger vice chefsåklagare Marie Lindström till SVT Nyheter Blekinge.

De fyra männen, som är i 25–30-årsåldern, nekar till brott.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons