Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från Attendo

Trygghetsboende i Ronneby för en enklare vardag

Meter för meter färdigställs och till sommaren är det dags att börja tänka inflyttning. Högst upp i mitten av byggnaden reser sig det stora panoramarummet och när byggställningarna väl är borta förvandlas detta till ett underbart utrymme för avslappning, njutning och odling i kombination med en fantastisk utsikt in över staden.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

På plan 3 färdigställs även 23 stycken moderna, funktionella och fräscha lägenheter för den delen av verksamheten som är AttendoHem – trygghetsboende i hyreslägenhet där det erbjuds hemtjänst, service och närhet till personlig kontakt dygnet runt.

– Många äldre bor ensamma och har behov av hemtjänst och trygghetslarm, men är för friska för ett äldreboende. En del känner sig inte trygga längre i hemmet, de vill bo på ett äldreboende men har inte blivit beviljade en plats av kommunens biståndshandläggare. Då är detta ett perfekt alternativ, säger Marie Hindrikson som är Attendos verksamhetschef på Fridhemsvägen.

I Ronneby gäller LOV – lagen om valfrihet. Det betyder att den som är beviljad bistånd för ett särskilt boende själv får välja var man vill bo, förutsatt att plats finns. Det betyder också att den som är beviljad bistånd för någon form av hemtjänst kan välja att bosätta sig i AttendoHem. Skulle det sedan över tid visa sig att man får ett större vårdbehov så kan man helt enkelt bo kvar i huset.

För att få flytta in på ett AttendoHem och ta del av det som erbjuds krävs att du har fyllt 65 år och har ett beviljat biståndsbeslut, där behovet av hemtjänstinsatser är varaktiga. De 23 lägenheter som blir AttendoHem kommer att ligga på mellan 31,5 och 49 kvadratmeter, och i hyran, som varierar mellan 6900 kr och 8722 kr i månaden, ingår såväl värme som vatten och WIFI. El tillkommer med 300: –/månad.

– Det är välplanerade, moderna och fräscha lägenheter med fiber och bredband i vägg och luft och här finns alltså även möjlighet att gå upp lite i storlek också, antingen om man är ett par eller för all del själv och känner att man vill ha lite mer yta, säger Marie Hindrikson.

Samtliga AttendoHem-lägenheter ligger alltså på samma plan och här finns också ett rejält gemensamhetsrum. Perfekt när man får besök av lite fler, om man vill kolla TV med vännerna på våningen eller varför inte för den gemensamma kräftskivan eller midsommarlunchen? Som boende i AttendoHem har du möjlighet att delta i alla aktiviteter som anordnas i och utanför huset. Du kan köpa vällagad lunch och middag en våning ner som du avnjuter i sällskap eller på det egna rummet. Alla rum är för övrigt utrustade med säng, kyl, frysfack, trinettkök och ett tillgänglighetsanpassat, stort, fräscht duschrum med toalett.

– Vi erbjuder kontinuerligt evenemang, utflykter och aktiviteter och vill man nyttja vårt härliga och vitaliserande ljusterapirum så går det utmärkt. Vi är ju dessutom ett så kallat livsstilsboende med inriktning Utevistelse & Trädgård så gillar man trädgård och växter, har gröna fingrar och vill odla så hamnar man helt rätt, avslutar Marie Hindrikson.

AttendoHem är bekvämt och tryggt boende i välutrustade, fräscha och lättmöblerade rum.
AttendoHem är bekvämt och tryggt boende i välutrustade, fräscha och lättmöblerade rum.
MER INFO

Är du intresserad?

AttendoHem-lägenheten består av ett rum alternativt två rum med trinettkök och ett stort tillgänglighetsanpassat badrum samt ett lägenhetsförråd. På våningsplanet finns en gemensam matsal/allrum.

Är du intresserad av ett boende i AttendoHem på Fridhemsvägen skickar du en intresseanmälan på adress: marie.hindrikson@attendo.se.

Vill du komma och titta och få mer information innan du bestämmer dig så är du också varmt välkommen.

Du når oss på telefon: 0725-22 50 40.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se