Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Avgångskrav på styrelse efter dyr USA-resa

Bilsport • Publicerad 16 april 2020
Svenska bilsportförbundets styrelse får kritik. Arkivbild.
Svenska bilsportförbundets styrelse får kritik. Arkivbild.Foto: Brandon Wade/AP/TT

Svenska bilsportförbundets styrelse åkte till Indy Car-finalen i San Francisco och notan slutade på 300 000 kronor. Nu kräver lokala förbund att styrelsen avgår, skriver SVT.

– I min värld finns det bara att styrelsen ska lämna stolarna och gå därifrån, säger Peter Kurtén, ordförande i Göteborgs bilsportförbund, till SVT.

Annons

Förbundets revisor har riktat kritik mot styrelsen och föreslår att man inte ska få ansvarsfrihet för USA-resan. Bilsportförbundet har de tre senaste åren gjort minusresultat på totalt drygt 2,5 miljoner kronor, rapporterar SVT.

– Det känns väldigt tråkigt att det finns distrikt i SBF som inte har förtroende för oss i styrelsen. Sedan så vill jag säga att vi har en stabil och god ekonomi. Vi har inte slarvat med några pengar, säger bilsportförbundets ordförande Lars Pettersson.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons