Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Avhopp från militärövning på grund av viruset

Coronaviruset • Publicerad 1 april 2020
Soldater med kamouflagemålning under försvarsövningen Aurora 17. Arkivbild.
Soldater med kamouflagemålning under försvarsövningen Aurora 17. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Flera länder har aviserat att de inte kommer att medverka i den stora försvarsövningen Aurora 20 i Sverige, som enligt nuvarande plan ska genomföras mellan den 11 maj och den 4 juni.

Först med att hoppa av var Kanada. Även Tyskland har nu beslutat sig för att tacka nej och Storbritanniens medverkan bantas. Också Österrike överväger att dra sig ur, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Annons

– Vi har kontakt med våra internationella partners och är medvetna om att deras bidrag kan förändras med kort varsel beroende på hur olika länder påverkas av covid-19, säger Jonas Svensson, kommunikationschef för övningen, till SVT.

Ursprungligen var det tänkt att 25 000 personer skulle medverka i övningen, varav 3 000 från tolv inbjudna länder. Nästa vecka ska försvarsmakten fatta beslut om övningen ska skjutas upp eller krympas.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons